Vinsmagning

 

Vinsmagninger kan være ret kedelige - med mindre oplægsholderen har nye vinkler, nye vine og andre indtryk at fortælle om. Mine vinsmagninger er af flere beskrevet som Stand Up Vinsmagninger – og det er ikke helt ved siden af. Jeg forsøger at krydre smagningerne med humor, min viden om vinproduktionen, som jeg har fra mange år som dansk vinavler samt at finde vine der har et anderledes udtryk fordi de er lavet på mindre kendte sorter eller bare er super gode til prisen.

Jeg har holdt vinsmagninger i mere end 15 år med mange forskellige temaer – så spørg hvis I har særlige ønsker – eller prøve nogle af den nuværende temaer:

 

Skal man være optimist for at være vinavler i Danmark?

Kom med på en rundtur til forskellige danske vingårde, når jeg fortæller som druesorter som Solaris, Rondo og Cortis. Hør historien om tilblivelse af dansk vinavl fra én der selv har gjort turen med næsten fra starten. Få kendskab til hvordan man laver vinen i praktisk, hvilket suppleres med små anekdoter fra vinverdenen.

Menuforslag:                               Pølsebord eller oste

Vine i smagning:                         6

Pris ved min. 20 personer:     200 kr. pr. person *

 

Amerikas nye stjerne

De fleste har hørt om Napa Valley Californien. Men der sker store ting i stater som Washington og Oregon, hvor kvaliteten er super og priserne endnu nogenlunde. Det varer ikke længe. Vinverdenen har fået øjnene op for disse nye stjerne i den amerikanske vinproduktion. Så hvis du skal smage disse vine inden de når prisniveauet fra Napa, så er det ved at være sidste udkald.

Menuforslag:                               Snacks med forskellige dip

Vine i smagning:                         6

Pris ved min. 20 personer:     195 kr. pr. person *

 

Det er en tysker!

Tysk rødvin må være en joke. Tysk vin er normal lig med hvidvine og en sjælden gang en rødvin lavet på Spätburgunder (Pinot Noir). Hvad mange ikke ved er, at der er sket en stor udvikling syd fra grænse, hvor nye sorter som Dornfelder, Bolero, Regent, Domina med flere har betydet, at en stadig større andel af produktionen nu er rødvin. I denne smagning kommer I en tur rundt i den nye vinverden i et af Europas ældste vinlande.

Menuforslag:                               Forskellige oste og brød

Vine i smagning:                         6

Pris ved min. 20 personer:     175 kr. pr. person *

 

Fra støvet Grand Reserva til moderne vine

Indrømmet. Jeg elsker spansk vin, og jeg elsker Tempranillo-druen. I denne smagning skal vi naturligvis forbi Rioja, men vi skal også ud til det nye kultområde Ribera Del Duero. Undervejs stikker vi af fra hovedvejen og smutter ind hos nogle små lokale producenter, som man skal kende for at finde deres vine, der oftest er mere autentiske end dem der fås i supermarkederne.

Menuforslag:                               Tapas

Vine i smagning:                         6

Pris ved min. 20 personer:     185 kr. pr. person *

 

* I står selv for at aftale og afregne spisestedet for traktement samt glas til smagningen med mere. Vin-novation ApS leverer blot vinene og foredraget. Der beregnes ikke noget for kørsel, så længe der er højst 40 kilometer hver vej mellem min bopæl i Ullerup, og stedet hvor vinsmagningen foregår. Er der mere end dette antal kilometer kommer der kørsel oveni til statens høje takst. Har I særlige ønsker fx en speciel vin eller flere end seks vine til smagningen kan vi aftale en pris, der matcher dette.